Politie zoekt getuigen van ernstige mishandeling op uitgaansavond - GelreNieuws        

Politie zoekt getuigen van ernstige mishandeling op uitgaansavond

Geplaatst op 7 november 2016, om 19:13 uur

WINTERSWIJK – De politie is in een onderzoek naar een ernstige mishandeling in Winterswijk in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 oktober nog steeds dringend op zoek naar getuigen. In het onderzoek zijn inmiddels drie verdachten aangehouden, maar nog altijd is ieders rol niet helemaal duidelijk.

De mishandeling vond die nacht plaats rond 03.30 uur, aan de Markt in Winterswijk. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Arnhem, raakte buiten een café aan de Markt in gesprek met een man die hij niet kende. Op dat moment stonden er zo’n 15 a 20 mensen buiten het café op straat. Toen de Arnhemmer het gevoel kreeg dat de voor hem onbekende man een agressieve houding begon aan te nemen, liep hij weg, richting de kerk. Terwijl de Arnhemmer om de kerk heen liep zou hij van achteren belaagd zijn door enkele mannen, die hem zouden hebben geschopt en geslagen.

Op dat moment is er geen politie gebeld, het slachtoffer is door een omstander naar het ziekenhuis gebracht, waar hij behandeld is en diverse hechtingen kreeg. Het slachtoffer heeft diverse verwondingen op zijn hoofd opgelopen en is ook een tand kwijtgeraakt door de mishandeling. Zaterdagochtend heeft hij de politie gebeld over het voorval en aangifte gedaan.

De politie stelde een onderzoek in en kreeg enkele verdachten in beeld. Deze verdachten, een 20-jarige man uit Arnhem en twee jonge mannen van 18 en 19 uit Winterswijk, zijn afgelopen week aangehouden. Één van hen meldde zichzelf bij de politie. De verdachten zijn verhoord maar nog altijd heeft de politie veel vragen over de exacte toedracht van de mishandeling en ieders rol hierin.

Tips zeer welkom!
De politie roept iedereen die getuige was van de mishandeling en de politie nog niet gesproken heeft op om alsnog zo snel mogelijk de politie te bellen. Dit kan via 0900-8844, maar anoniem een tip doorgeven kan ook, via 08000-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook