Politie zoekt relschoppers

Geplaatst op 2 november 2016, om 22:23 uur

foto: Persbureau HeitinkDOETINCHEM – De politie hebben foto’s online gezet van relschoppers. Zij worden allemaal verdacht van openlijke geweldplegingen gepleegd op 8 mei of op 22 mei in Doetinchem, rondom de wedstrijden De Graafschap – Ajax en De Graafschap – Go Ahead Eagles.

Na de wedstrijden van De Graafschap op 8 en 22 mei braken ongeregeldheden uit. Tijdens en na De Graafschap – Ajax werden onder meer politiemensen bekogeld met stoeptegels en vernielingen aangericht. Na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 22 mei liep een groot aantal supporters van De Graafschap het veld op en werden spelers en stewards belaagd. De politie heeft al het beeldmateriaal van beide ongeregeldheden grondig onderzocht en publiceert nu voor het eerst foto’s van relschoppers die nog niet herkend zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie publiceerde woensdag eerst 27 foto’s van verdachten wiens gezicht geblurd is. Met succes, er zijn al meerdere mensen aangehouden. Vanaf 9 november publiceert de politie alle foto’s zonder geblurde gezichten die zich nog niet gemeld hebben.

Harde aanpak
Elke vorm van geweld in de richting van politiemensen, andere mensen met een publieke functie en natuurlijk ook sporters en stewards wordt niet getolereerd en treden politie en OM streng tegen op. Daarnaast mag verwacht worden dat het bij voetbalwedstrijden draait om het voetbal, en er in en buiten een stadion géén ongeregeldheden plaatsvinden rond een wedstrijd. Dit in het belang van supporters, spelers, omwonenden en alle andere betrokkenen. Reden genoeg voor de politie om fors te investeren in het onderzoek naar de identiteit en precieze rol van alle relschoppers.

Reacties / tips
Als mensen zichzelf herkennen roept de politie hen met klem op zich zo snel mogelijk te melden bij de recherche via 0900-8844 of via het formulier op deze pagina? Belangrijk daarbij is het doorgeven van het nummer van de foto waarop iemand zich herkent.

De foto’s kunt u hier bekijken