Dreiging met aanslag op redacties De Stentor

Geplaatst op 16 november 2016, om 15:07 uur

foto: 112VandaagAPELDOORN – Bij dagblad De Stentor zijn serieuze dreigingen met een aanslag binnengekomen op hun redacties. Deze dreigingen zijn binnengekomen na het bericht van dinsdag over een inval bij een autobedrijf. Er is gedreigd om de redacties van De Stentor met circa tien man te bestormen en in brand te steken.

De onbekende man eist dat berichtgeving over de inval bij een Apeldoorns autobedrijf van de site De Stentor zou worden gehaald. ,,Doe je dat niet, wordt er vanavond nog een aanslag gepleegd op een van jullie kantoren van de Stentor’’, aldus het dreigement dinsdagmiddag.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

‘Beloftes’
De man dreigde onder meer met brandstichting. ‘En daar zijn geen getuigen van. Dan krijg je een schade van een tonnetje of anderhalf aan je reet hangen, daar zorg ik voor’ aldus de man. ‘Maar dan heb je sowieso al een pand wat in de as ligt’, zo beloofde de man. ‘Dit is geen loze bedreiging, dit is een belofte, wat ik doe.’ En zo vervolgde hij. ‘Dit is het laatste wat ik er over zeg. Als je er geen actie mee onderneemt, heb je morgen sowieso één pand in de brand staan en morgen overdag gaan we een stap verder.’

Persvrijheid en aangifte
De Stentor is niet op de wens van de man ingegaan, zo schrijven ze in een openbaar bericht. ‘Dit dreigement is natuurlijk absurd’ zegt de hoofdredacteur. ‘We doen gewoon verslag van hetgeen wat er gebeurt in de samenleving. De vrijheid van de pers om het nieuws onvoorwaardelijk te kunnen verslaan is een groot goed en we laten ons hierdoor niet van ons pad brengen. In overleg met de politie hebben we maatregelen getroffen inmiddels hebben we aangifte gedaan.’ aldus hoofdredacteur Allard Besse van De Stentor.

Ook een verslaggeefster en een fotograaf van de krant zijn bedreigd toen ze verslag kwamen doen van andere invallen vanochtend.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook