Mannen klimmen in reclamezuil bij Duiven en halen gevaarlijk doek weg

Geplaatst op 20 november 2016, om 17:28 uur

foto: Charles MollDUIVEN – Bij een bedrijf aan de Geograaf in Duiven is een groot reclamedoek losgeraakt. De reclame van het bord waait naar beneden waardoor het een gevaar kon vormen voor onder andere de A12. Dit gevaar is inmiddels geweken.

De brandweer van Zevenaar kreeg de melding omstreeks 16:45 uur binnen. Zij rukte uit met de hoogwerker omdat het bord op hoogte hing. Het spandoek is al voor groot gedeelte eraf gescheurd en ligt onder andere in de sloot. Het andere gedeelte hangt nog gevaarlijk los. Omstanders en de brandweer zijn bang dat het gedeelte wat er nog hangt eraf scheurt en op de A12 beland gezien dit er dichtbij zit.

Hoogte
De brandweer van Zevenaar komt met hun hoogwerker er niet bij, daarvoor hangt het reclamebord te hoog. Ze zijn aan het wachten tot het bedrijf, wat die reclame erop hangt, ter plaatse komt zodat zij deze eraf kunnen halen. Zij zullen er tussen 18:30 uur en 18:45 uur zijn. Het team, dat met vier man vanuit Weeze in Duitsland ter plaatse komt, gaat het doek op een gespecialiseerde manier kan verwijderen. Zij hebben de hoge mast beklommen om het doek we te halen

Rijkswaterstaat hield de situatie zondagmiddag en zondagavond via camera’s in de gaten. Als het doek los dreigde te laten, kon Rijkswaterstaat de snelheid van het verkeer via de matrixborden verminderen of helemaal stilleggen. Uiteindelijk hoefde het niet zo ver te komen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook