Twee aanhoudingen verricht in de geruchtmakende ‘Posbankmoord’

Geplaatst op 2 november 2016, om 19:06 uur

foto: Roland Heitink / Persbureau HeitinkRHEDEN / DREMPT – De politie heeft woensdag twee aanhoudingen verricht voor de geruchtmakende moordzaak van de Posbankmoord in Rheden. Dinsdagavond heeft de politie 25 tips binnengekregen na een uitzending bij het programma Opsporing Verzocht. Die zaak is juni 2015 heropend door een coldcaseteam van de politie.

Wat gebeurde er in 2003
Alex Wiegmink (44) kwam op 20 januari 2003 niet meer thuis na een rondje hardlopen op de Posbank bij Rheden. Een jachtopzichter had omstreeks 17:00 uur schoten gehoord, ook een mountainbiker ziet een minuut later bij de parkeerplaats Bloemers dat er iets niet klopt. Alex Wiegmink moet, net voordat de fietser langs kwam, neergeschoten zijn. Wat er exact aan vooraf gegaan was, is niet duidelijk. Zijn groene Opel Omega met daarin zijn stoffelijk overschot werd later op de avond uitgebrand teruggevonden in de bossen bij het Brabantse Erp.

De persbijeenkomst begon om 19:00 uur en de pers kon vragen stellen aan Aart Garssen, hoofd dienst regionale recherche in Oost-Nederland, en misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De Vries meldde twee dagen geleden via Twitter dat er een ‘doorbraak’ op komst is.

Twee aanhoudingen
Peter R. de Vries meldt dat de zaak zo goed als opgelost is. De politie meldt ook tijdens deze persbijeenkomst dat er twee aanhouding zijn verricht. Één van de verdachte heeft zich op het bureau gemeld omdat hij betrokken was. Naar aanleiding daarvan is de tweede verdachte aangehouden. Ze worden beide verdacht van betrokkenheid bij deze zaak.

Het gaat om twee mannen uit Brabant, een 55-jarige man uit Boekel en een 43-jarige man uit Veghel.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook