Verdachten zware mishandeling in centrum Zutphen aangehouden - GelreNieuws.nl

Verdachten zware mishandeling in centrum Zutphen aangehouden

Geplaatst op 16 november 2016, om 12:11 uur

ZUTPHEN – De politie heeft maandag en dinsdag twee jongeren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een zware mishandeling in Zutphen. Een 17-jarige jongen uit Zutphen raakte hierbij ernstig gewond. De verdachten zijn een 16-jarige jongen uit Zwolle en een 21-jarige vrouw uit Zutphen.

Het voorval vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 30 oktober in de Laarstraat, na 04.00 uur. Na het uitgaan stond de 17-jarige jongen in de Laarstraat te wachten op vrienden, toen hij in gesprek raakte met een groepje jongeren. Het begon als een normaal gesprek, maar door een jonge vrouw in dat gezelschap sloeg de sfeer om. De vrouw provoceerde de jongen, trapte tegen zijn fiets en sloeg hem in het gezicht.

ZIE OOK: Politie zoekt getuigen van zware mishandeling in centrum van Zutphen

Kort daarna kreeg het slachtoffer een zeer harde klap van iemand anders, waarna het slachtoffer meteen wegvluchtte, richting de Beukerstraat. Zijn fiets bleef achter. Het slachtoffer werd achterna gezeten door de jonge vrouw en een jongen, en ter hoogte van de SNS bank ingesloten en opnieuw geschopt en geslagen. Vrienden van het slachtoffer schoten te hulp, waarna de daders er vandoor gingen.

De politie kwam ter plaatse en heeft de jongen naar het ziekenhuis begeleid. Hier bleek hij zeer ernstig letsel in zijn gezicht te hebben opgelopen, waaronder een verbrijzeld jukbeen. Later bleek ook dat zijn fiets verdwenen was. Deze is niet meer teruggevonden.

Onderzoek
De politie stelde een onderzoek in en met name dankzij informatie die binnen kwam via getuigenverklaringen kwamen de verdachten in beeld. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Het slachtoffer ligt niet meer in het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed. Hij is door de politie geïnformeerd over de aanhoudingen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com