Voortvluchtige verdachte na schietincident bij controle aangehouden

Geplaatst op 7 november 2016, om 18:02 uur

OOSTERBEEK – De voortvluchtige verdachte die vrijdagavond 21 oktober in Oosterbeek had weten te ontkomen bij een politiecontrole is aangehouden. Bij de controle had een van de agenten geschoten omdat er een dreigende situatie was ontstaan.

De voortvluchtige verdachte is een 25-jarige Hagenaar. De politie trof hem die vrijdagavond aan na een verdachte situatie in een woonwijk in Oosterbeek. De man stapte in een auto die al eerder bij verdachte situaties was gezien in de regio. Toen agenten hem op de Utrechtseweg aan de kant zetten zag hij op een gegeven moment kans weg te rijden. Zijn auto werd even later onbeheerd aangetroffen ter hoogte van de Beukenlaan, waar hij tegen een boom was gebotst.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Betrokken bij inbraakpoging
De identiteit van de Hagenaar was intussen al bekend, alleen was zijn verblijfplaats onbekend. Afgelopen vrijdagavond 4 november werd hij op een adres in Zoetermeer aangetroffen en aangehouden. De Hagenaar wordt intussen ook verdacht van betrokkenheid bij een inbraakpoging in een huis in Oosterbeek en zit voorlopig vast.