1300 hennepplanten aangetroffen onder studentenhuis in Nijmegen - GelreNieuws        

1300 hennepplanten aangetroffen onder studentenhuis in Nijmegen

Geplaatst op 16 december 2016, om 14:55 uur

NIJMEGEN – Donderdag heeft de politie een professionele hennepplantage opgerold aan de Oude Molenweg in Nijmegen.

De politie kreeg diverse meldingen van stroomstoringen in de omgeving van de Oude Molenweg. Liander is vervolgens, samen met het hennepteam van de politie, op onderzoek uitgegaan. Hierbij troffen ze een zeer professionele ingerichte hennepkwekerij aan. In een gebouw, waar boven een studentenhuis zit, werden meerdere ruimtes met in totaal 1279 hennepplanten aangetroffen en de nodige kweekapparatuur.

Brandgevaar en CO2
Er was een zeer brandgevaarlijke situatie ontstaan, omdat de kabels al gloeiend heet waren. Aldus de politie Nijmegen. Boven het pand is een studentenpand gevestigd wat risico gelopen heeft. De brandweer is ter plaatse gekomen omdat er sprake was van mogelijk te hoge concentraties CO2.

Diefstal stroom en gas
De verantwoordelijke van de hennepplantage heeft de stroom en het gas voor de plantage gestolen van de netbeheerder. Doordat Liander de stroom moest afsluiten vanwege het brandgevaar, hebben de studenten in de woning erboven ook tijdelijk geen stroom meer. De huisbaas zal samen met Liander een nieuwe aansluiting realiseren.

Dienst Domeinen heeft de kwekerij ontmanteld. De zaak wordt door de politie verder onderzocht, er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

foto en video: politie Nijmegen