Bewoner gewond en woningen ontruimd bij grote brand in Ooij

Geplaatst op 15 december 2016, om 13:21 uur

foto: Roland HeitinkOOIJ – Aan de Prins Mauritsstraat in Ooij is donderdagochtend na een explosie een woning volledig uitgebrand. De bewoner is hierbij gewond geraakt.

De brand zou omstreeks 10:35 uur ontstaan zijn na een explosie, aldus de brandweer. Buurtbewoners zouden deze knal ook hebben gehoord. De bewoner, die nog in het pand was, is vermoedelijk vanuit het raam van de bovenverdieping gesprongen waarna hij achter op het pad gevonden werd door buurtbewoners.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Slachtoffer
Veel brandweervoertuigen werden opgeroepen evenals ambulances en een traumahelikopter. De traumahelikopter is niet ter plaatse gekomen maar het slachtoffer is per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Opgevangen
Woningen van de buren van het betreffende pand zijn ontruimd omdat de kans groot was dat de brand oversloeg naar deze woningen. De bewoners werden opgevangen in het buurthuis, hier is de burgemeester aanwezig.

Naastgelegen woningen hebben water- en rookschade opgelopen. Het betreffende pand zijn volledig uitgebrand en niet meer bewoonbaar. De brandweer heeft enige tijd de bewoners gewaarschuwd om de ramen en deuren te sluiten vanwege de rook. De oorzaak van de explosie is nog onbekend.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook