Politie ontmanteld hennepkwekerij in Nijmegen; bewoner aangehouden

Geplaatst op 14 december 2016, om 20:15 uur

foto: Politie NijmegenNIJMEGEN – De politie heeft woensdag aan De Wellenkamp in Nijmegen een hennepkwekerijk opgerold. De kwekerij stond op een zolder van een woning aldaar.

Nadat de politie binnen was troffen zij meerdere hennepplanten aan. Ook waren er aanwijzingen dat er vaker geoogst was. ‘Aangezien misdaad niet mag lonen is er onder andere beslag gelegd op de auto van de verdachte’, aldus politie Nijmegen Zuid.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Opzeggen
De woningbouw is ook in kennis gesteld. Deze zal de bewoner de huur opzeggen. Tevens is er contact geweest met de sociale dienst van Nijmegen zodat de uitkering van de bewoner stopgezet zal worden en er een vorderingsprocedure opgestart worden.

Stroomstootwapen
In de woning is volgens de politie op Instagram tevens een stroomstootwapen aangetroffen. Deze is door de politie in beslag genomen.

Brandgevaar
Ook was er een reëel brandgevaar gezien de bewoner verdacht wordt van diefstal van stroom en gas. Één van de lampen in de woning bleek ook al te smelten door de hitte. Hierdoor was de kans op brand aanzienlijk

De bewoner is door de politie aangehouden en overgedragen aan de recherche. De kwekerij is ontmanteld.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de foto’s en video: Politie Nijmegen