FOTO’S: Bizar ongeval A12: files opgelost

Geplaatst op 5 december 2016, om 07:08 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – Vanwege een ongeval op de A12 bij knooppunt Waterberg waren maandagochtend twee rijstroken urenlang afgesloten. Er stonden daarom rond 07:00 uur al flinke files op de A12 en de A50 in de richting van Utrecht. Deze zijn echter later op de ochtend weer opgelost.

Bij het ongeval waren twee vrachtwagens en twee personenauto’s betrokken. Een vrachtwagen moest remmen in verband met de invoegstrook van de A50. Vervolgens zaten er twee auto’s achter de voorste vrachtwagen. Hierachter reed weer een andere vrachtwagen die de beide auto’s aantikte en vooruit duwde tegen de voorste vrachtwagen aan. Één auto kwam klem te zitten onder de vrachtwagen. Er is één gewonde bij het ongeval gevallen. Deze is vervoerd naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

A12
De A12 stond daardoor vanaf de Duitse grens in de richting van Utrecht helemaal vast. Dit leverde omstreeks 7:45 uur een file van tenminste 20 kilometer met 163 minuten vertraging, aldus het ANWB..

A50
Ook op de A50 die uitkomt op de A12 stond in de ochtend om 7:45 uur flinke file van zeker 16 kilometer met meer dan 65 minuten vertraging.

A348
Ook op de A348 vanaf Rheden richting het Velperbroekcircuit stond omstreeks 7:45 uur al 4 kilometer file. Deze snelweg begon ook deels vast te lopen.

De binnendoor wegen liepen in de omgeving van Arnhem ook vast. Het verkeer naar Utrecht werd aangeraden om te rijden via de A325, A15 en de A50, aldus Rijkswaterstaat. De wegen zijn nu echter weer begaanbaar.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook