Gewonde en asbest bij brand in schoorsteen en dak van woning in Velp - GelreNieuws.nl

Gewonde en asbest bij brand in schoorsteen en dak van woning in Velp

Geplaatst op 16 december 2016, om 21:38 uur

foto: Roland HeitinkVELP – Aan de Schoolstraat in Velp woedt een brand in een woning van twee onder één kap. De rook slaat uit het dak van de woning waar de brand ook zit. Er is rondom de woning hoogstwaarschijnlijk een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen, aldus de brandweervoorlichter.

De brand werd omstreeks 21:15 uur gemeld. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ waardoor er extra brandweerwagens naar de brand komen. De reden hiervoor was dat er mogelijk nog kinderen in het pand aanwezig waren. Dit bleek achteraf niet het geval. De hulpdiensten hebben twee woningen ontruimd omdat de brand in de kap van beide woningen zit.

Schoorsteenbrand
De brand in de kap van de woning ontstond vermoedelijk na een schoorsteenbrand, aldus de woordvoerder van de brandweer. Doordat de schoorsteenbrand veel hitte gaf, en het een oud pand is, sloeg de brand door naar het dakbeschot. De brandweer blijft met de hoeveelheid wagens ter plaatse omdat het rookkanaal door twee woningen heen loopt vanwege de oude constructie. De brandweer maakt gaten in het pand om bij de vuurhaarden te komen.

Personen
Omdat het nog in eerste instantie onbekend was of er personen in de woning aanwezig waren, werden er ook meerdere ambulances naar de woning gestuurd . Er bleken achteraf geen personen in de woning aanwezig. Wel is één bewoner, een vrouw, door het ambulancepersoneel behandeld vanwege rookinhalatie. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De straat is afgesloten door de politie. Het is nog onbekend hoe lang dit gaat duren.

Meer informatie volgt zodra bekend.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com