Politie vind wapens en ‘politie-stopbord’ bij grote controle op de A12 - GelreNieuws        

Politie vind wapens en ‘politie-stopbord’ bij grote controle op de A12

Geplaatst op 16 december 2016, om 18:17 uur

ARNHEM / DUIVEN – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december 2016 op de rijksweg A12 ter hoogte van Arnhem en Duiven de controle ‘Ochtendgloren’ gehouden. Zij controleerden 315 voertuigen en 485 personen. In een auto is illegaal vuurwerk aangetroffen. Er zijn diverse openstaande boetes en belastingschulden geïnd.

‘Ochtendgloren’ maakt door onderlinge afstemming met de Duitse en Poolse autoriteiten in estafettevorm deel uit van de internationale verkeers – en criminaliteitscontrolelijn tussen Amsterdam en Warschau (ca.1500 km). De controle stond dit maal in het teken van het Donkere Dagen Offensief en vond plaats tussen 22.30 uur en 03.30 uur op parkeerplaatsen de Schaars en Oudbroeken langs de A12.

Vuurwerk
In een auto is illegaal vuurwerk aangetroffen zonder Nederlands opschrift. Het gaat om 2 kg. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Drugs
Er zijn meerdere gebruikershoeveelheid drugs gevonden. De eigenaren hebben hiervan vrijwillig afstand gedaan. De drugs worden vernietigd.

‘Politie-stopbord’
In een auto is een werkend politie-stopbord aangetroffen. Dit bord is in beslag genomen. De bestuurder verklaarde niet te weten hoe het brod in zijn auto terecht is gekomen. Hij deed vrijwillig afstand van het bord.

Wapens
Er is een busje pepperspray en een mes aangetroffen dat direct voor het grijpen lag. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Belastingschulden
Uit diverse hits van de ANPR zijn door de Belastingdienst invorderbare schulden getraceerd. Hiervan is ca. 18.500 euro direct geïnd. Op veertien auto is beslag gelegd en tien auto’s daadwerkelijk zijn daadwerkelijk afgevoerd.

Openstaande boetes
Uit diverse hits van de ANPR zijn door de politie openstaande boetes getraceerd. Hiervan is 1609 euro direct geïnd.

Overige overtredingen
In totaal is 21 keer proces-verbaal opgemaakt voor verkeersovertredingen zoals rijden zonder rijbewijs, ondeugdelijke verlichting, het rijden zonder verzekering en twee bestuurders kregen naast een boete ook een rijverbod in verband met het rijden onder invloed.

Donkere dagenoffensief van politie
In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. De duisternis biedt criminelen meer mogelijkheden om ongezien toe te slaan en te vluchten. De politie neemt daarom extra maatregelen om vooral overvallen, straatroven, en woninginbraken tegen te gaan, zoals verscherpt toezicht op risicoplaatsen en (potentiële) daders. Ook worden extra controles gehouden op in- en uitvalswegen.

Samenwerkende opsporingsdiensten
Aan deze gezamenlijke controles werkten ongeveer negentig medewerkers, verspreid over twee controleplaatsen, mee van de Landelijke Eenheid Dienst Infra NO i.s.m. Politie Oost Nederland, Douane, Koninklijke Marechaussee, Polizei Düsseldorf NRW, Parketpolitie Twente, Belastingdienst, PAT, Drugsexpertise Nederland, Landelijke Recherche en diverse andere ondersteunende diensten.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook