Helden vertellen verhaal na redden van bewusteloze man uit brandende auto op A325 bij Elst

Geplaatst op 4 december 2016, om 14:07 uur

foto: Jeffrey SlendebroekELST – Jeffrey Johannes (25) en Roy Meijer (34) waren de helen die de bewusteloze man uit een brandende auto langs de afrit van de A325 bij Elst redde. Roy Meijer: “Ik ben geen filekijker. En met je mobiel gaan filmen terwijl er iets aan de hand is, kom op zeg. Doe gewoon iets.”

Jeffrey was onderweg naar de Intratuin voor een cadeau voor zijn oma, zo zegt hij tegenover De Gelderlander. Roy was zijn vriendin aan het verhuizen en dit heftige ongeval bracht deze twee mensen samen op de plek des onheils. Jeffrey kwam als eerst langs de auto die zaterdagmiddag door nog onbekende oorzaak van de snelweg af was gereden. Nadat de auto van de snelweg af was gereden, botste deze tegen een boom en vloog in brand.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

ZIE OOK: Omstanders redden bewusteloze bijrijder uit brandende auto na ongeval A325

Klem
Jeffrey stopte direct en rende direct naar de auto, zo verteld hij tegen De Gelderlander. De bestuurder van de auto was er op dat moment al uit. Hij zei dat hij ontzettend veel last had van zijn rug. Echter vertelde hij ook dat zijn passagier nog bewusteloos in de auto lag. Hij kon hem er alleen niet uitkrijgen, dat had hij al geprobeerd. De bewusteloze man zat klem onder het handschoenenkastje. De man zat echter nog klem onder het handschoenenkastje.

Vlammen sloegen eruit
Daarna kwam Roy op de plek des onheils aan. Hij stopte met zijn auto en rende naar de op dat moment nog rokende auto toe. “Jeffrey en ik hebben toen samen die passagier uit de auto getrokken tot twintig meter verderop in het gras neergelegd”, aldus Roy. “De auto rookte toen al niet meer maar de vlammen sloegen er wel al een halve meter uit. De ramen knalde en benzine liep over het gras. De bestuurder ging vanwege de pijn aan zijn rug op het gras liggen.” De man, die tot op dat moment nog bewusteloos was geweest, kwam langzaam weer bij. Een derde man die de jongens te hulp schoot, zo vertelde Jeffey, was een agent in vrije tijd. Hij had de bewusteloze man eerste hulp gegeven totdat de ambulance ter plaatse was.

Cadeautje
Jeffrey was geen moment bang geweest, zo verteld hij. “Pas als ik nu mijn verhaal vertel, begin in te trillen.” Of ik dat cadeautje voor mijn oma nog gekocht heb? Ja, toen er allemaal politiewagens, brandweerwagens en ambulances stonden en wij niet meer nodig waren, zijn mijn vriendin en ik dat alsnog gaan doen’

Doe gewoon iets
Roy belde na zijn heldendaad zijn vriendin op om te zeggen dat hij wat later was. “Ik ben geen filekijker. En met je mobiel gaan filmen terwijl er iets aan de hand is, kom op zeg. Doe gewoon iets.” Nu de adrenaline is afgenomen komt bij beide het besef dat ze een hele bijzondere heldendaad hebben verricht voor de bewusteloze man. “Ik ben best trots op mijzelf”, zo sluit Roy af. “Die bewusteloze man kon vandaag terug naar zijn vriendin of vrouw. Wie weet heeft hij nog kinderen.”

Hoe het met de slachtoffers van het ongeval gaat is vooralsnog onbekend. Ook de oorzaak is niet bekend. Volgens Jeffrey had de bestuurder gezegd dat hij zijn auto niet meer onder controle had.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Voor foto’s van de helden zie website De Gelderlander.