Nieuwe behandeling Brent met Neuroblastoom uit Dieren slaat aan

Geplaatst op 25 december 2016, om 21:16 uur

foto via Facebookpagina Stichting BrentDIEREN – De ernstig zieke Brent heeft, samen met zijn ouders, het mooiste kerstcadeautje ooit mogen uitpakken. De nieuwe behandeling van zijn Neuroblastoom slaat aan.

ZIE OOK: Kinderkanker is na jarenlange strijd weer terug bij 8-jarige Brent Greven

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De vorige behandelingen en de chemotherapie sloegen niet aan bij Brent. De ouders hebben samen met Brent voor hele moeilijke keuzes gestaan: gaan ze door met behandelen en zo ja, op welke manier? Er waren keuzes uit andere chemotherapie of een nieuwe studie waaraan ze konden deelnemen. Ze hebben samen met twee oncologen en hun dierbaren het besluit genomen om voor de nieuwe studie te gaan.

Studie
Brent is hiervoor als tweede kind geselecteerd in Nederland om deel te nemen aan deze studie, op Europees gebied waren er al veel successen mee geboekt. Op 11 november kregen ze te horen dat ze nog voor het eind van de resultaten zouden horen en of hij dus knallend het nieuwe jaar in mag. Er was wel even sprake van staken van de behandeling omdat de bloedwaarden slecht waren. Maar het lichaam blijft knokken en Brent mocht toch door met de studie.

ZIE OOK: Chemotherapie slaat niet aan bij 8-jarige Brent Greven uit Dieren

Volgens de Facebookpagina van Stichting Brent is nu (25 december red.) een lichte afname van het Neuroblastoom op de scans te zien. Dit betekend dat Brent door mag met de studie en dat het resultaat gewenst is. De ouders zijn dolblij en genieten intens van deze kerstdagen met deze blije boodschap.

Nu kan Brent knallend het nieuwe jaar in, zoals hij eerder al had gehoopt.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de foto: Facebookpagina Stichting Brent