Zwaargewonden bij uitgebrande marktkraam in centrum van Huissen - GelreNieuws.nl

Zwaargewonden bij uitgebrande marktkraam in centrum van Huissen

Geplaatst op 10 december 2016, om 18:49 uur

foto: Jeffrey SlendebroekHUISSEN – In het centrum van Huissen is tijdens een evenement ‘Huissen bij kaarslicht’ een oliebollenkraam afgebrand. Hierbij zijn twee medewerkers van de oliebollenkraam zwaargewond geraakt.

De melding kwam omstreeks 18:00 uur binnen. De brandweer schaalde de brand op naar het sein ‘middelbrand’. Hierop kwam een extra blusvoertuig ter plaatse om de brand te bestrijden. Ook meerdere ambulances en een traumahelikopter zijn opgeroepen.

Bij het koppelen van de gasflessen ging het mis. Tijdens het koppelen raakte twee personen zwaargewond. Deze twee personen zijn met onbekende verwondingen met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Huissen bij kaarslicht
Tijdens Huissen bij kaarslicht staan in het centrum velen honderden kaarsen. Speciaal daarvoor is de straatverlichting gedoofd. Het is nog onduidelijk of deze kaarsen een oorzaak zijn bij de brand. Dit evenement werd afgelopen jaren bezocht door duizenden mensen.

Kramen
Ongeveer dertig koren stonden klaar om op te treden. Zij moesten wachten totdat de brand bestreden was. Naast de muzikale optredens is er ook een kerstmarkt met ongeveer 90 kramen door het centrum heen.

Er zijn twee zwaargewonden gevallen in het centrum van Huissen. Over de exacte aard van de verwondingen is vooralsnog niets bekend. De omgeving van de Markt is voorlopig afgezet en ontruimd. Inspectie ISW (voorheen arbeidsinspectie) komt ter plaatse om onderzoek te verrichten.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook