Auto rijdt tijdens proefrit van talud A348: ‘dit wordt hem niet’

Geplaatst op 7 januari 2017, om 14:08 uur

foto: Timo BoumanRHEDEN – De snelweg A348 tussen Arnhem en Dieren veranderde zaterdagochtend door de ijzel in een ijsbaan. Meerdere auto’s raakten van de weg.

Net voorbij de afslag Rheden raakte een Landrover in de slip en kwam 5 meter lager onder aan het talud terecht. De inzittenden konden zonder verwondingen uit de auto stappen. Dit ondanks dat de auto in zijn slippartij ook nog een boom had mee genomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

“Dit wordt hem dus niet”
“Ik wist niet wat mij overkwam. Hij begon opeens te glijden en voor ik het wist lag ik onderaan in het talud.” Aldus de op het oog zeer rustig reagerende bestuurder. “We waren een proefrit aan het maken, maar deze wordt hem dus niet. Wel iets soortgelijks, want hij heeft zich nu wel bewezen” vervolgt de man die ondanks alles toch nog een glimlach op zijn gezicht kon toveren.

Op hetzelfde stuk raakte nog een auto in de slip en deze kwam achterstevoren tegen de vangrail te staan. Ook hier kwam de bestuurster met de schrik vrij.

Strooien
Omdat de snelweg op sommige stukken zelfs bijna onbegaanbaar was heeft de wegbeheerder met spoed laten strooien. Binnen 20 minuten na het ongeval reden er meerdere strooiwagens op het traject. “Als het zout goed ingereden is, zal de gladheid ook vanzelf verdwijnen.” Aldus een van de agenten.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook