‘Een heterdaad aanhouding zakkenrollerij als verjaardagscadeau’

Geplaatst op 20 januari 2017, om 11:43 uur

ZUTPHEN – Donderdagmiddag omstreeks 17:45 uur zaten twee vrouwen, ter ere van de verjaardag van één van hen, een hapje te eten in een restaurant aan de Houtmarkt in Zutphen. Een man steelt vervolgens geld uit de tas van een vrouw.

Op een gegeven moment lukte het een 48-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, geld uit de tas van een van de vrouwen te stelen. Gelukkig was de serveerster alert, zij zag namelijk de diefstal gebeuren en alarmeerde de vrouwen direct.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Verzet
De man had op dat moment al snel de benen genomen en rende de stad in. De twee vrouwen twijfelden niet en zetten direct de achtervolging in. Een behulpzame getuige, die de achtervolging zag gebeuren, sloot zich bij de vrouwen aan en samen wisten zij de man op het Broederenkerkplein in Zutphen vast te pakken. De man verzette zich tijdens deze aanhouding.

De politie werd gealarmeerd en zij hebben de man meegenomen en ingesloten in het cellencomplex. De politie van Zutphen noemt het ‘Een heterdaad aanhouding zakkenrollerij als verjaardagscadeau’.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook