Professioneel fotograaf: zet beelden van ongeval niet zomaar online

Geplaatst op 26 januari 2017, om 20:41 uur

Timo BoumanARNHEM – Schokkende foto’s en video’s van een zwaar of een dodelijk ongeval verschijnen tegenwoordig erg snel op internet en social media. Professionele fotografen, waaronder Timo Bouman, benadrukken: zet beelden van een ongeval niet zomaar online.

Timo is onder andere werkzaam bij GelreNieuws en Persbureau Heitink. Hij krijgt dagelijks te maken ongevallen en hoe mensen daarop reageren. “Soms zetten onbekenden regelmatig hun auto aan de kant om foto’s te maken van het ongeval in plaats van te helpen.” Hij roept op, net als velen, “zet dat soort beelden niet zomaar online”.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Respectvol
Timo heeft één boodschap voor mensen die foto’s of filmpjes van verkeersongelukken maken en online delen. “Denk na voordat je zoiets doet. Voor mij is elk ongeluk een afweging: moet ik hier foto’s van maken en hoe breng ik dat dan respectvol in beeld? Foto’s of filmpjes van slachtoffers die herkenbaar in beeld zijn, dat kan je gewoon niet maken.”

Timo Bouman en Marjan Bazelmans zitten vanavond bij talkshow ‘Jinek‘ op NPO1 om te vertellen over hun ervaring. Timo aan de kant van professioneel 112-fotograaf en Marjan als ‘ervaringsdeskundige’. Zij verloor afgelopen september haar vader na een dodelijk ongeval op de A12. Op internet verschenen beelden van haar ouders nog voordat zij en haar familie waren ingelicht.

Timo Bouman zit vanavond om 23.05 uur bij de talkshow Jinek op NPO1 om te vertellen over zijn ervaringen als fotograaf.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook