Scholier gewond bij laffe vechtpartij in Arnhem

Geplaatst op 30 januari 2017, om 16:53 uur

Foto: Timo BoumanARNHEM – Bij een vechtpartij tussen scholieren op de Laan van Presikhaaf in Arnhem is een jongen gewond geraakt. De jongen kreeg bij de vechtpartij rake klappen.

Om ongeveer 15.45 uur werd de vechtpartij bij 112 gemeld door een automobiliste die op de Laan van Presikhaaf reed. Zij zag de vechtpartij en handelde direct. Samen met een aantal omstanders is zij tussen de vechtende jongens gesprongen en hebben ze uit elkaar gehaald.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

“Ik snap er niks van ze gingen met zijn vijven tegen die ene jongen.”, verteld de melder, die niet herkenbaar in beeld wil. “Ik ben al bellend met 112 uit de auto gesprongen. Mijn man heeft de auto aan de kant gezet en is komen helpen. Samen met een aantal anderen hebben we de jongens uit elkaar getrokken.” Vervolgt de nog steeds verbaasde vrouw.

De vijf jongens vluchten naar het gevecht de wijk in. Een leraar die er achteraan rende heeft één van de jongens nog kunnen achterhalen en deze weer meegenomen naar school. Hier is hij aangehouden door politie. Naar de andere jongens wordt nog gezocht de school weet vermoedelijk om welke jongens het gaat.

Filmpjes
“Er stonden verschillende scholieren met een mobieltje te filmen hoe er gevochten werd. Het zou geen moment in me opkomen”, verteld een omstander. “In zo’n geval moet je je mobieltje toch gebruiken om de politie te bellen, niet om te filmen. Ik kan er nog boos om woorden.”, zegt de vrouw.

Volgens een mede scholier had een jongen serieuze verwondingen hij is door de ambulance meegenomen naar het Rijnstate ziekenhuis.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook