Stappers keren zich tegen de politie in Zutphen

Geplaatst op 16 januari 2017, om 15:20 uur

ZUTPHEN – In de nacht van zaterdag op zondag hebben verschillende stappers zich gekeerd tegen de politie. Het gebeurde op de Beukerstraat in Zutphen.

Een 45-jarige man uit Zutphen kwam bij de agenten staan en begon een gesprek met hen. Echter sloeg de stemming van de man geleidelijk het gesprek helemaal om. Hij begon de politie op een gegeven moment te beledigen en daagde hun uit om met hem te vechten. Toen de agenten hem aanhielden voor de beledigingen, begon de man zich ook te verzetten tegen zijn aanhouding.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Omstanders, kennelijk vrienden van deze man, hinderden de politie tijdens de aanhouding. Zij moesten door collega’s met de wapenstok op afstand worden gehouden. Ook een hondengeleider met zijn hond hielp hierbij.

Een 17-jarige man uit Zutphen was het duidelijk niet eens met de gang van zaken en liet dit ook duidelijk merken, aldus de politie op Facebook. Hij hinderde de collega’s en beledigde hen. Ook hij werd door de agenten aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Doetinchem.