Beschonken man uit Dieren rent weg na ongeval in Duiven

Geplaatst op 18 februari 2017, om 15:12 uur

duivenDUIVEN – Een automobilist uit Dieren is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden na een eenzijdig ongeval. Via oplettende buurtbewoners kreeg de politie een melding dat er een voertuig tegen een paal was gebotst.

De bestuurder zou na het ongeluk uit zijn voertuig zijn gestapt en zijn weggerend. Dezelfde oplettende buurtbewoners hebben deze persoon na een korte ‘achtervolging’ kunnen achterhalen op het van Doesburgpad. De politie kwam ter plaatse en bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een alcohollucht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bestuurder blies een ‘F’ indicatie. De man wilde niet volledig meewerken, waarna hij door ons is aangehouden, aldus de politie. In het voertuig lagen diverse blikken bier.

Op het bureau blies de 50-jarige inwoner van Dieren 770 ug/l. Dit was meer dan voldoende om zijn rijbewijs in te vorderen. De verdachte vond het tevens nodig om de politie te beledigen. ‘Dit waren geen lieve woorden..’, schrijft de politie op Facebook.

De verdachte wordt aangeklaagd voor het rijden onder invloed, het veroorzaken van een verkeersongeval en het beledigen van agenten. Tevens heeft de verdachte recidive op het rijden onder invloed. Dit wil zeggen dat hij hiervoor een tijd geleden ook al is aangehouden. De verdachte wordt in nuchtere toestand gehoord door collega’s van de recherche. De Officier van Justitie gaat zich buigen over een beslissing.

foto’s boven via Facebook van Politie Duiven