Politie waarschuwt voor ’travellers’ die actief zijn in Gelderland

Geplaatst op 22 februari 2017, om 16:56 uur

foto: Politie ZevenaarLIEMERS – De politie van Zevenaar waarschuwt in de omgeving van de Liemers voor een nieuw fenomeen van zogenoemde ’travellers’.

Travellers komen bij mensen aan deur om hun diensten aan te bieden. De klusjes die zij aanbieden en uitvoeren, zijn vaak zaken rondom het huis zoals schoonmaken van dakgoten of regenpijpen. Een andere dienst die veel aangeboden wordt is het asfalteren van de oprit. Wanneer zij dit gedaan hebben komen zij vaak met een veel hogere rekening, dan er van te voren is afgesproken of ze voeren de klusjes maar half uit. De ‘klanten’ worden geïntimideerd om de rekening te betalen.

Wat kun jij doen?

De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan de deur komen. Heb je werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan je het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ervaringen met klusjesmannen
Vaak zijn de zogenaamde klusjesmannen gewoon heel brutaal, terwijl er eentje aanbelt zit de ander al op het dak. Met mooie praatjes, folders van een gerenommeerd bouwbedrijf en een aantrekkelijke prijsafspraak krijgen ze veel mensen zover om met hen in zee te gaan. In eerste instantie lijkt het allemaal goed, maar vaak gaat het mis. Altijd moet er contant aanbetaald worden en dan is er opeens veel extra werk. Zodra er betaald is, vertrekken de mannen met de noorderzon.

De politie van Zevenaar adviseert om direct de politie te bellen op 112 als ze bij u aan de deur staan. De politie wil graag weten wie deze personen zijn en waar ze verblijven. De travellers rijden vaak in bestelbusjes met Engels kenteken.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

foto: Politie Zevenaar