KNMI geeft code geel voor donderdag, kans op zware windstoten

Geplaatst op 22 februari 2017, om 16:58 uur

GELDERLAND – Het KNMI geeft donderdag code geel af voor zware windstoten tot 120 km/uur voor geheel Gelderland. Mogelijk zijn de windstoten plaatselijk zwaar.

Code geel is afgegeven vanaf 15:00 uur tot 01:00 uur. De windstoten kunnen snelheden van 75 tot 120 km/uur bereiken. Onder andere het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hierdoor hinder ondervinden. Het advies van het KNMI voor donderdag is: volg de weerberichten en waarschuwingen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bomen
Ook zwakkere bomen kunnen een gevaar opleveren met die krachtige wind. Bij deze bomen kunnen grotere takken afbreken of de hele boom kan omvallen. De brandweer geeft op hun website advies wanneer 112 gebeld mag worden om drukte op de meldkamer te voorkomen.

Treinen
De NS laat ook de gehele dag minder treinen rijden voor de veiligheid van hun passagiers en personeel. Belangrijke aanpassingen zijn: minder intercity’s: Nijmegen – Utrecht – Schiphol en minder sprinters: Arnhem – Nijmegen – Wijchen. Voor dat u op reis gaat geeft de NS het advies om op reisplanner te kijken.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook