16-jarige jongen pleegt straatroof op 35-jarige vrouw

Geplaatst op 14 maart 2017, om 11:28 uur

foto: Politie Oost GelreDOETINCHEM – Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag op de Catharinastraat een 16-jarige jongen uit Silvolde aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een 35-jarige inwoonster van Zelhem van haar bankpas en haar mobiele telefoon te hebben beroofd.

Het slachtoffer kwam uit haar werk en liep over de Walstraat toen een onbekende jongen achter haar aan kwam. Hij sprak de vrouw aan en dwong haar om hem haar portemonnee en haar mobiele telefoon te geven. Ook dwong hij haar om haar pincode af te geven. De vrouw werd zo bang van de jongen dat zij inderdaad haar pincode gaf.

Korte sprint
Toen de vrouw de politie belde, kon ze wel een duidelijk signalement van de dader geven. Met dat signalement gingen meerdere politie-eenheden op zoek in de omgeving. Even later zagen de agenten op de Catharinastraat een man fietsen die aan het signalement voldeed. Bij het zien van de politieauto gooide hij zijn fiets aan de kant en probeerde er rennend vandoor te gaan. Eén van de agenten was echter sneller en kon hem na een korte sprint aanhouden.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn fouillering bleek hij een mobiele telefoon en een geldbedrag in zijn onderbroek verstopt te hebben. Dat geldbedrag kwam exact overeen met het bedrag dat kort daarvoor van de rekening van het slachtoffer was opgenomen. De jongen is ingesloten en wordt verhoord.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook