Bestuurder die moeder en kind (3) aanreed was dronken - GelreNieuws.nl

Bestuurder die moeder en kind (3) aanreed was dronken

Geplaatst op 8 maart 2017, om 21:37 uur

foto: Timo BoumanARNHEM – De veroorzaker van het ongeval dinsdag op de Rosendaalseweg in Arnhem had vijf keer te veel alcohol op, zo laat de politie weten. De man reed een auto aan waarin een moeder met haar 3-jarig kind zat. De politie benadrukt nogmaals: “doe het niet”.

ZIE OOK: Ongeval Rosendaalseweg Arnhem: ‘Het was bizar om te zien’

Iets na vijf uur kwam een BMW cabriolet vanaf de rotonde richting de Geitenkamp toen het helemaal mis ging. De bestuurder gaf bij het wegrijden waarschijnlijk teveel gas waardoor hij de controle over het voertuig verloor. De auto kwam gedeeltelijk op de verkeerde weghelft terecht, ramde daar een auto en vervolgens maakte hij een slinger van 180 graden. Het voertuig kwam achterwaarts tegen een boom en schoot daarna met een behoorlijke vaart tegen een geparkeerde auto aan.

Vijf keer te veel
Moeder en kind moesten na dit ongeval naar het ziekenhuis toe. De man is aangehouden als verdachte en moest een blaastest afnemen op het politiebureau. De man blies 1040 ug/l wat overeenkomt met een alcoholpromillage van ongeveer 2,4. Dit is vijf keer meer dan de toegestane hoeveelheid voor een ervaren bestuurder.

Doe het niet
De politie van Arnhem-Noord benadrukt op hun Facebookpagina: “Mensen, drink geen alcohol als u nog rijden moet. Een moeder en kind zijn, in dit geval, slachtoffer geworden van iemand die deze verantwoordelijkheid niet genomen heeft. U brengt niet alleen uzelf maar ook uw medeweggebruikers in gevaar. Doe het niet. Bij voorbaat dank.”

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de officier van justitie beslist over de straf van de man.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com