Bewoner blust zelf hevige keukenbrand in Wijchen

Geplaatst op 25 maart 2017, om 13:58 uur

foto: Luuk MerkusWIJCHEN – Op de Heilige Stoel in Wijchen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een woningbrand gewoed. Er had een felle brand gewoed in de keuken en deze had behoorlijke schade opgelopen. Echter heeft de bewoner de brandweer die nacht niet gebeld.

De brandweer werd uiteindelijk zaterdag om 11:45 uur pas opgeroepen voor een nacontrole, omdat de bewoner het toch niet vertrouwde. De brandweer kwam ter plaatse en zij keken op van de behoorlijke aanwezige schade. De brand was volgens de brandweer hevig geweest gezien de ramen ook waren gebarsten en de schade in de keuken behoorlijk was. Ook bij de buren was lichte schade ontstaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bijzonder
De bewoner verklaarde dat hij afgelopen nacht de brand zelf had geblust. De bewoner is hierbij niet gewond geraakt. Wel gaf de brandweer aan dat het bijzonder is dat de bewoner het gelukt was om de hevige brand te blussen. Mocht het door de bewoner niet tijdig gelukt zijn, zou de brand veel groter zijn geworden.

Waarom de bewoner de brandweer in de nacht niet heeft gebeld, is niet bekend. Stichting Salvage en de woningcoöperatie gaan ervoor zorgen dat de schade hersteld wordt. De politie is nog ter plaatse geweest om met de bewoner te praten.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook