Dode (22) en vermisten bij lawine Franse Alpen zijn Nijmeegse studenten - GelreNieuws.nl

Dode (22) en vermisten bij lawine Franse Alpen zijn Nijmeegse studenten

Geplaatst op 8 maart 2017, om 12:59 uur

NIJMEGEN – Een snowboarder is dinsdagavond om het leven gekomen in de Franse Alpen nadat hij werd bedolven onder een lawine. Het slachtoffer is een 22-jarige student uit Nijmegen. Ook worden er nog twee mensen van 21 en 25 jaar die in Nijmegen studeren vermist. Dit meldt dagblad De Gelderlander.

Het drietal was op reis met de Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators (NSN). Een woordvoerster van de studentenvereniging bevestigt dat de slachtoffers deel uitmaken van de groep. Het ging on totaal om ongeveer 20 studenten die op wintersport waren. De groep was zondag aangekomen maar zij vertrekken na dit incident deze middag om 14:00 uur weer terug naar Nederland. Volgens De Gelderlander zijn familie van de slachtoffers inmiddels op de hoogte gebracht.

Gevaarlijk gebied
Volgens verschillende Franse media waren de drie aan het snowboarden in de streek van Le Seuil, ongeveer 60 kilometer ten oosten van Grenoble. Ze zouden in bijzonder gevaarlijk gebied aan het snowboarden zijn toen het misging. Het gebied staat bekend om de lawines en ze begaven zich ook buiten de veilige zones.

Reddingswerkers hebben dinsdagavond tot middernacht gezocht. Ze moesten de zoektocht toen staken vanwege slecht zicht. Woensdag werd de zoektocht vanaf 07:30 uur weer opgepakt. De verslagenheid is groot.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com