Hennepplantage opgerold in kelder van een woning in Zevenaar - GelreNieuws.nl

Hennepplantage opgerold in kelder van een woning in Zevenaar

Geplaatst op 23 maart 2017, om 17:19 uur

foto: Politie ZevenaarZEVENAAR – De politie doet al geruime tijd onderzoek naar mogelijke woningen met hennepplantages. Na een tip heeft de politie de afgelopen tijd deze woning en bewoners op diverse manieren met diverse instanties onderzocht. Zo was het vandaag weer raak in een woning in Zevenaar.

Vanmorgen was het moment dat de politie de woning kon betreden met een “machtiging tot binnentreden”. In de kelder van de woning troffen zij een in werking zijnde kwekerij aan met 160 hennepplanten. De planten waren uitgegroeid en klaar om geoogst te worden, aldus politie Zevenaar. Tijdens het ruimen van de kwekerij kwam de bewoner van de woning aangereden. Hij werd vervolgens door de politie aangehouden voor de Opiumwetgeving en ingesloten voor het verdere onderzoek in de cellengang in Arnhem.

“Misdaad loont niet”
Bij het aantreffen van een hennepkwekerij doet de politie onderzoek naar het wederrechtelijk verkregen voordeel. Omdat misdaad niet mag lonen, zullen zij kijken of zij ook beslag kunnen leggen op waardevolle bezittingen van de verdachten.

Heeft u het vermoeden dat er ergens bij u in de buurt een hennepkwekerij zit, meldt dit door middel van een privé bericht via Facebook van de betreffende politiebureau bij u in de buurt, 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

foto: politie Zevenaar

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com