Nieuwe digitale flitspaal op de Neerbosscheweg in Nijmegen

Geplaatst op 13 april 2017, om 13:07 uur

NIJMEGEN– Op de Neerbosscheweg in Nijmegen wordt een nieuwe flitspaal geactiveerd. De nieuwe digitale flitspaal moet de verkeersveiligheid in het gebied op een positieve manier beïnvloeden. Een groot voordeel van een nieuwe digitale paal is dat deze 24 uur per dag aan staat. Daarbij kan in principe de bon sneller op de deurmat vallen, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord zodat gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. De digitale flitser die geen last heeft van een volgeschoten film (zoals bij analoge flitspalen), werkt continu en maakt gebruik van een infraroodflitser. Deze zorgt ervoor dat de flits niet te zien is. Weggebruikers hebben dan geen hinder van flitslicht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Roodlichtcamera
Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten, meet niet alleen de snelheid van iemand die te hard rijdt maar legt ook weggebruikers vast die door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes: een voor snelheid en een voor rijden door rood licht.