Steeds meer agenten nemen deel aan fitheidstest - GelreNieuws.nl

Steeds meer agenten nemen deel aan fitheidstest

Geplaatst op 14 april 2017, om 17:05 uur

foto: PolitieAPELDOORN– Steeds meer politieambtenaren nemen deel aan de verplichte fitheidstest. Bijna alle deelnemers slagen. Toch doet niet iedereen mee. Hoe komt dat? Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) doet onderzoek.

Politiemedewerkers die een wapen dragen, zijn verplicht om jaarlijks een zogeheten fysieke vaardigheidstoets (FVT) af te leggen. In 2016 deed 71 procent van deze politiemedewerkers mee. Het percentage dat voor de toets slaagde was 93 procent. Het percentage deelnemers stijgt. Toch deed vorig jaar 29 procent niet mee.

Voor 10 procent is dit een goede verklaring. Zij nemen niet deel om medische redenen. Blijft over 19 procent. Van hen heeft een onbekend deel inmiddels een bureaufunctie. De toets is voor hen niet meer nodig. Toch worden zij nog opgeroepen. Hun geweldscode is nog niet aangepast en dat kleurt de statistieken

Onderzoek
In 2016 heeft het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) opdracht gekregen om de FVT te onderzoeken. De onderzoekers brengen onder meer in kaart hoe politiemedewerkers aankijken tegen de toets en proberen inzicht te geven in hoe toetsen als de FVT het beste kunnen aansluiten op de praktijk. De politie hoopt dat het onderzoek meer inzicht geeft in de redenen van medewerkers om niet deel te nemen. Halverwege 2017 worden de resultaten verwacht.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com