Tieners aangehouden voor mishandeling homostel met betonschaar in Arnhem - GelreNieuws.nl

Tieners aangehouden voor mishandeling homostel met betonschaar in Arnhem

Geplaatst op 3 april 2017, om 13:31 uur

foto: Politie Oost GelreARNHEM – In het onderzoek naar de mishandeling in Arnhem van afgelopen weekend heeft de politie nog vier verdachten aangehouden. Het gaat om vier Arnhemmers, één 14-jarige en drie 16-jarigen. De jongens meldden zich zondagavond laat aan het politiebureau in Arnhem. Eerder hield de politie al twee jongens aan.

De slachtoffers, twee mannen van 31 en 35 jaar oud, liepen in de nacht van zaterdag op zondag hand in hand over de Nelson Mandelabrug in Arnhem, toen zij plotseling werden uitgescholden door een groepje passerende jongeren. De slachtoffers werden vervolgens mishandeld. Zij raakten hierbij gewond, één van hen verloor enkele tanden. Direct na het incident heeft de politie in de omgeving gezocht naar de daders; twee jongens konden worden aangehouden.

Doe altijd aangifte
In de media is veel aandacht voor deze zaak, de slachtoffers hebben op meerdere plekken hun indringende verhaal verteld. Zij kunnen rekenen op ondersteuning van politieagenten die aangesloten zijn bij het netwerk Roze in Blauw. Deze agenten zijn zelf LHBT-er, en kunnen op verschillende manieren ondersteuning bieden. De politie benadrukt dat het altijd belangrijk is om aangifte te doen, zoals de slachtoffers in deze zaak deden. Ook in minder ernstige zaken is het belangrijk dat de politie weet dat mensen slachtoffer worden van discriminatie.

Wie heeft er camerabeelden?
De komende dagen richt de recherche zich onder andere op het verhoren van de zes verdachten. Ook wordt er nog gezocht naar camerabeelden. Bent u getuige geweest van het incident, heeft u andere info die ons kan helpen bij het onderzoek, of beschikt u over camerabeelden waarop de groep jongeren op te zien zijn? Neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of door het tipformulier in te vullen op deze site. Wilt u anoniem blijven, bel dan naar 0800-7000. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Zie ook: Homostel zwaar mishandeld met betonschaar in Arnhem

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com