VIDEO: Windhoos op akkerland bij Rheden

Geplaatst op 29 april 2017, om 14:21 uur

RHEDEN – In Rheden ter hoogte van de Roskam heeft zaterdag een windhoos huisgehouden. De windhoos werd gefilmd door Mariëlle.

De windhoos raasde omstreeks 13:45 uur over een akkerland in Rheden. De video werd door Mariëlle naar GelreNieuws gestuurd. Heeft u ook opmerkelijke foto’s of video’s? Stuur deze dan via een privébericht op Facebook naar GelreNieuws.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hoe ontstaat een windhoos:
Windhozen zijn moeilijk voorspelbaar, maar de weersomstandigheden waarbij ze het meest voorkomen zijn wel te karakteriseren. De verschillen in temperatuur en vochtigheid tussen de lucht aan het aardoppervlak en op grote hoogte in de atmosfeer moeten heel groot zijn. Bovendien moet op zo’n 10 kilometer hoogte een zeer sterke wind staan (straalstroom). In een dergelijke situatie ontstaan de enorme buienwolken die hozen kunnen bevatten.

In de nazomer en het najaar ontstaan de meeste buien boven de relatief warme zee of meer. Hozen die bij buien boven water optreden en het land niet bereiken worden waterhozen genoemd. Onweersbuien kunnen behalve windhozen en waterhozen ook catastrofale valwinden veroorzaken.
Bron: Wikipedia

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook