Vier mannen aangehouden na spectaculaire achtervolging - GelreNieuws.nl

Vier mannen aangehouden na spectaculaire achtervolging

Geplaatst op 18 april 2017, om 15:50 uur

ARNHEM – De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag het verzoek van de meldkamer om uit te kijken naar een zwarte Seat Leon. Deze auto zou gebruikt worden door criminelen en was in Didam gezien bij een verdachte situatie.

Een van de agenten zag in Velp deze Seat rijden. Zij gaven het voertuig een stopteken om de inzittenden te kunnen controleren. Hierop gaf de bestuurder plankgas en ging ervandoor. Daarop heeft de politie de achtervolging ingezet en er kwamen eenheden uit Arnhem, Velp en Elst. Het voertuig reed met absurd hoge snelheid door het centrum van Arnhem in de richting van Presikhaaf. Via de Pleij-Route kwamen we vervolgens uit bij het winkelcentrum Kronenburg. Daarbij is geprobeerd de auto te blokken met meerdere politieauto’s. De bestuurder van de Seat Leon is via het fietspad en de stoep ontkomen en hierop werd wederom een achtervolging vervolgd.

Via de Burgermeester Matsersingel reden ze opnieuw de Pleij-route op, maar nu in de richting van het Velperbroek circuit. Uiteindelijk heeft de politie het voertuig tot stoppen gebracht met de politiewagen. De politieauto raakte hierbij wel beschadigd.

Alle vier de inzittenden zijn aangehouden. Zij werden gearresteerd voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuig. Agenten troffen namelijk in het voertuig een bivakmuts, meerdere schroevendraaiers en handschoenen aan.

De officier van Justitie gaat nu bepalen wat er gaat gebeuren met de bestuurder en de drie andere inzittenden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com