Politie zoekt mogelijke brandstichters van heidebrand Laag-Soeren - GelreNieuws.nl

Politie zoekt mogelijke brandstichters van heidebrand Laag-Soeren

Geplaatst op 31 mei 2017, om 13:43 uur

foto: Roland HeitinkLAAG-SOEREN – Dinsdagavond rond 21.50 uur hielden twee motor- of scooterrijders zich verdacht op bij een bospad aan de Burg. Bloemerweg in Rheden. Direct daarop brandde de heide. De bestuurders vertrokken vervolgens. De politie zoekt deze twee personen.

ZIE OOK: Bosbrand in Nationaal Park Veluwezoom bij Laag-Soeren

Een getuige zag beide mannen, die op dat moment een wit en de ander een zwart motorpak droegen. Kort na hun stop op de heide vertrok het duo weer, met de heide brandend op de plaats waar zij hadden gestaan. De brandweer was met meerdere voertuigen snel ter plaatse en kon het vuur blussen. Het afgebrande oppervlak beslaat 150×50 meter.

Hebt u dit duo gezien?
De gewaarschuwde politie heeft met enkele voertuigen in de omgeving uitgekeken naar beide motoren, die volgens de getuige mogelijk elektrisch waren door het nagenoeg ontbrekende geluid. Dat leverde op dat moment niest op. Een specifiekere plaatsaanduiding voor eventuele getuigen die de motorrijders rondom dat tijdstip mogelijk gezien hebben: de heide is te bereiken vanaf de splitsing Beekhuizenseweg / Burg. Bloemersweg en ligt 2.1 km verderop.

Samen alert blijven
In droge periode is de brandweer extra alert in verband met de kans op natuurbrand; zij vragen bezoekers en recreanten om naast het volop genieten van de natuur, samen met hen alert te zijn op mogelijke natuurbrand.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com