Agenten na aanhouding van gewapende overvallers: “Wij hebben het mooiste beroep”

Geplaatst op 6 juni 2017, om 21:39 uur

NUNSPEET / HARDERWIJK – De politie van Harderwijk heeft dinsdagmiddag een bijzonder verhaal op Facebook gezet met betrekking tot de gewapende overval op een woning in Nunspeet.

ZIE OOK: Man (66) overvallen, verdachten snel aangehouden door politie in Nunspeet

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het verhaal van de agenten begint als volgt: “Vannacht ontvingen wij een melding van een overval op een woning in Nunspeet, waarbij de bewoner stevig mishandeld werd. Verder was er geen enkele informatie over daders, hun signalement of een eventuele auto bekend. Middels een spraakaanvraag via de portofoon bij de meldkamer vroegen wij of wij mee mochten rijden naar deze melding. ‘Helaas’ mocht dit niet en moesten wij in ons eigen gebied blijven, voor de dekking van het gebied.

Bergen op Zoom
Wij besloten om een ‘postje’ te pakken op de N302 bij de A28. Ongeveer vijf minuten na deze melding zagen wij een klein autootje van de snelweg afkomen. In dit voertuig zaten twee donker geklede gasten. Wij zagen dat de tenaamgestelde van het kenteken thuis hoorde in Bergen op Zoom. Toch maar even een algemene verkeerscontrole toepassen dachten wij.

Al snel hadden wij de bestuurder een stopteken gegeven. Hier voldeed hij netjes aan. Zowel de bestuurder als de bijrijder hadden geen logische verklaring voor hun aanwezigheid in ons gebied en gedroegen zich bijzonder zenuwachtig. Beide heren hadden antecedenten, onder andere op het gebied van woninginbraken, diefstallen en geweldsdelicten.

Bloed
Toch maar even het voertuig onderzoeken op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening als toezichthouder. Al snel troffen wij goederen aan die afkomstig waren van de zojuist gepleegde woningoverval in Nunspeet. Na overleg met de officier van dienst hielden wij deze twee gasten op heterdaad aan. Tijdens de aanhouding bleek dat de twee heren bloed op hun kleding hadden zitten. Dit kon niet meer missen dachten wij!

Geboeid in de auto
En dan rijd je vervolgens naar Apeldoorn met één van de verdachten, geboeid achterin de auto. De tweede verdachte werd door een eenheid uit Nunspeet overgebracht naar Apeldoorn.

Ik kan jullie vertellen dat ik met kippenvel op m’n armen achter het stuur zat, vol met adrenaline. Wat een ongelofelijke kick is dit toch. Op dat moment wist ik het echt zeker: wij hebben het allermooiste beroep van de wereld!”

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook