Bromfietser (18) komt om op spoorwegovergang - GelreNieuws.nl

Bromfietser (18) komt om op spoorwegovergang

Geplaatst op 11 juni 2017, om 11:43 uur

LUNTEREN – Afgelopen nacht is een 18-jarige jongen uit Lunteren verongelukt op een spoorwegovergang aan de Ruitenbeekweg zijn woonplaats. Een man die de jongen van het spoor wilde halen raakte gewond.

Rond 01.00 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op het spoor. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze een 58-jarige man uit Wekerom die lichtgewond was geraakt. De man vertelde dat hij in zijn auto aan was komen rijden en een bromfiets zag liggen. De bestuurder van de bromfiets lag op het spoor.

De automobilist heeft vervolgens geprobeerd de jongen van het spoor te halen. Daarbij werd hij verrast door een aankomende trein, en werd daarbij zelf geraakt. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten van de dienst Verkeersongevallenanalyse (VOA) hebben ter plaatse onderzoek gedaan, uit dit onderzoek moet blijken wat er precies is voorgevallen. Op basis van de eerste bevindingen denkt de politie dat er sprake is van een eenzijdig ongeval waardoor de jongen op het spoor terecht is gekomen.

De trein heeft een noodstop gemaakt. De passagiers uit de trein zijn met bussen verder vervoerd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com