Politie neemt auto in beslag bij hennepkwekerij in Zevenaar - GelreNieuws.nl

Politie neemt auto in beslag bij hennepkwekerij in Zevenaar

Geplaatst op 29 juni 2017, om 16:46 uur

ZEVENAAR – De politie stapten donderdagmorgen een woning in de wijk Stegeslag in Zevenaar binnen waarvan zij het vermoeden hadden dat daar een hennepkwekerij zou zitten. Nadat de woning werd geopend, troffen zij in de woning een “draaiende” kwekerij met net geen 80 planten. De bewoner, een 61-jarige man, werd vervolgens aangehouden en is overgebracht naar het cellencomplex in Arnhem.

In de woning hebben zij vervolgens onderzoek gedaan naar de kwekerij en alles wat daar bij hoort (illegaal stroomgebruik, eerdere oogsten, administratie). Dit doen zij om onder andere het wederrechtelijk verkregen voordeel aan te tonen. Met het doel om dit vervolgens weer te ontnemen in overleg met de Officier van Justitie. In het kader van misdaad mag niet lonen, heeft de politie bij deze verdachte zijn personenauto in beslag genomen.

Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Ook bij deze kwekerij was dit gevaar.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties door te bellen naar de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De volgende zaken kunnen wijzen op een hennepkwekerij: aanwezigheid van hennepgeur, onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting, constant zoemend of ronkend geluid en/of beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Foto: Politie Zevenaar

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com