Politie waarschuwt in omgeving van Wijchen voor valse eurobiljetten - GelreNieuws        

Politie waarschuwt in omgeving van Wijchen voor valse eurobiljetten

Geplaatst op 6 juni 2017, om 23:23 uur

WIJCHEN – Bij een sportvereniging in Wijchen is de afgelopen twee maanden drie keer met een vals eurobiljet van 50 euro betaald. Dat werd ontdekt nadat het geld bij de bank was afgestort.

De politie waarschuwt daarom iedereen, en met name ondernemers, om alert te zijn bij het afrekenen met contant geld. Vals geld is te herkennen doordat in de eurobiljetten verschillende echtheidskenmerken verwerkt zitten, zoals bijvoorbeeld het watermerk. Wanneer u weet waar u op moet letten, dan kunt u een echt biljet beter onderscheiden van vals geld. Lees alles over de echtheidskenmerken op de website van De Nederlandse Bank. Werkt u veel met contant geld? Dan kunt u ook kiezen voor een detectieapparaat.

Hebt u toch vals geld in handen gekregen, en is degene van wie u het heeft gekregen nog in de buurt? Bel dan de direct de politie via 112. Noteer zo mogelijk het signalement van de aanbieder en/of het kenteken van zijn/haar voertuig. Komt u er later pas achter bel dan alsnog de politie, alleen dan via het nummer 0900-8844.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

foto: Politie Wijchen