Dodelijk ongeluk met kermisattractie VS: attractie is gebouwd in Gelderland

Geplaatst op 27 juli 2017, om 12:25 uur

foto: Screenshot uit videoNEEDE – De kermisattractie waarmee afgelopen woensdag in de Amerikaanse staat Ohio een ongeluk gebeurde, is gebouwd door het Gelderse bedrijf KMG. KMG is een fabrikant van kermisattracties die gevestigd zit in Neede.

Bij het ongeluk kwam een 18-jarige man om het leven, zeven anderen raakten gewond. De attractie wordt ook in Nederland gebruikt en staat onder meer op de kermis in Tilburg, daar blijft de attractie voorlopig dicht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Mensen bevrijden
Projectleider Albert Kroon van KMG uit Neede zegt tegenover de NOS geschokt te zijn door de beelden. “Uiteraard omdat we die zelf gebouwd hebben, maar ook schokkend in het algemeen. Attracties worden niet gebouwd voor zulke ongelukken.” Kroon heeft nog een idee wat er zich exact heeft afgespeeld. Het bedrijf heeft overleg gehad met de VS, om te kijken wat er gebeurd kan zijn. “Onze eerste noodzaak was de gewonde mensen die nog in de stoeltjes zaten daaruit te krijgen. Daarbij gaven wij telefonisch ondersteuning.”

De attractie wordt door KMG verkocht als Afterburner. Het is een zogenaamde frisbee. Het kermistoestel heeft een lange slingerarm die tot 120 graden schommelt en maximaal 20 meter hoog komt. De gondel, waarin 24 mensen kunnen zitten, draait 15 keer per minuut heen en weer.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Hieronder zijn de beelden van het ongeval te zien.
Let op, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.