Jongens vluchten op scooter in Nijmegen: politie vindt gestolen motor in schuur

Geplaatst op 27 juli 2017, om 09:59 uur

foto: Politie NijmegenNIJMEGEN – Woensdagavond zagen agenten een scooter rijden op de OC Huismanstraat. De politie wilde de scooter controleren, maar die ging er snel vandoor.

Op de scooter zaten twee personen. Na een korte achtervolging gooiden ze de scooter aan de kant en zijn ze te voet verder gerend. Beide personen zijn door de politie in de omgeving aangetroffen. Later bleek dat ze vluchten omdat er een WOK-melding op de scooter zat en de bestuurder geen geldig rijbewijs had. De bijrijder kon zich niet identificeren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gestolen crossmotor
Agenten zijn naar de woning van deze minderjarige jongen gegaan in Hatert om in gesprek met de ouders te gaan en zijn ID-kaart op te halen. Toen de politieagenten in de tuin stonden te wachten, zagen ze een scooter in de tuin staan met een kentekenplaat welke niet op die scooter thuis hoorde. Er lagen ook diverse motor en scooter onderdelen in de tuin. De agenten vertrouwden het niet en hebben direct nader onderzoek ingesteld en troffen in de schuur ook nog een gestolen KTM crossmotor aan.

De broer van de jongen is aangehouden en de zaak wordt verder onderzocht. De bestuurder van de scooter heeft 3 bekeuringen gekregen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook