Grote brand in varkensschuur: 20.000 varkens omgekomen

Geplaatst op 27 juli 2017, om 17:44 uur

foto: Fernando BotERICHEM – Op de Erichemsewal bij Erichem, tussen Geldermalsen en Tiel, woedt een zeer grote brand in een varkensschuur. De rookwolken zijn op ruime afstand te zien en de hulpdiensten waarschuwt de bewoners om binnen in de omgeving te blijven.

De hulpdiensten zijn massaal opgeroepen en onderweg. Het gaat om een brand bij een varkensboerderij met 20.000 varkens. De hulpdiensten hebben geprobeerd dieren te bevrijden, maar zijn daar snel mee gestopt. ,,Het ziet er slecht uit, alle dieren hebben het helaas niet hebben gered’’, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

NL-Alert
Naar omwonenden is een NL-Alert uitgegaan om ramen en deuren te sluiten. Ook moeten de omwonenden de ventilatie uitzetten. Vanwege de veiligheid houdt de politie mensen op grote afstand. De lucht wordt gemeten of er geen gevaarlijke concentraties aan gevaarlijke stoffen in de lucht zitten. Er staan nog veel mensen te kijken in de omgeving van de brand. Volgens de hulpdiensten is dat hun eigen verantwoordelijkheid. “De rook is niet goed voor je en de roetdeeltjes die naar beneden vallen kunnen ook erg heet zijn”, aldus een woordvoerder.

In de schuur waren zover bekend geen personen aanwezig.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook