Jongeman (18) overleden na bedrijfsongeval in Wijchen

Geplaatst op 28 juli 2017, om 08:00 uur

foto: Luuk MerkusWIJCHEN – Op de Christiaan Huygensstraat in Wijchen heeft donderdagmiddag een bedrijfsongeval plaatsgevonden. Hierbij is een 18-jarige jongeman zwaargewond geraakt en hij is later in het ziekenhuis overleden.

Vanuit het bedrijf kwam rond 12:45 uur en noodtelefoon naar de alarmcentrale waarna de brandweer, politie, ambulance en de traumahelikopter uitrukten. Een jongeman was tussen het hefmechanisme van een shovel terecht gekomen, aldus de brandweer. De jongeman is hierbij zwaargewond geraakt en is met spoed in de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis onder begeleiding van de arts van de traumahelikopter. In het ziekenhuis is de man later die dag overleden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Wijchen
In het bedrijf was een medewerker aan het sleutelen waarbij een hydraulische slang werd afgekoppeld. Het slachtoffer is toen tussen een hefmechanisme en de shovel gekomen. De man is zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens politiewoordvoerder Paul Koetsier is de 18-jarige jongeman donderdag later op de dag in het ziekenhuis overleden. De jongeman kwam uit Wijchen.

De Inspectie SZW (voorheen de arbeidsinspectie) een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook