LIVE: Volg hier de drachtige neushoorn Izala in Burgers’ Zoo

Geplaatst op 24 juli 2017, om 19:10 uur

foto: Theo Kruse / Koninklijke Burgers' ZooARNHEM – In Burgers’ Zoo staat de drachtige neushoorn Izala op het punt om te bevallen. Dankzij een live video vanuit Burgers’ Zoo is dit, via een webcam, live te volgen.

Burgers’ Zoo verwacht binnen twee weken de geboorte van een breedlipneushoorn, neushoorn Izala zal dan voor de tweede keer bevallen. Precies met deze hoop en verwachtingen kwam het jonge vrouwtje Izala op 5 november 2013 vanuit de Zweedse dierentuin van Kolmarden naar Arnhem. Al vrij snel bleek ze drachtig te zijn, maar helaas kwam haar eerste jong op 25 januari 2016 levenloos ter wereld. Het komt vaker voor bij breedlipneushoorns dat de eerste dracht niet succesvol verloopt, omdat het geboortekanaal dan nog niet voldoende is verwijd en het dier ook nog geen ervaring heeft.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Succesvol
Het Arnhemse dierenpark is erg succesvol met de fok van de bedreigde breedlipneushoorn: in de afgelopen 17 jaar werden maar liefst 7 neushoorns geboren, waaronder dus helaas één doodgeboren jong. Gemiddeld worden in alle Europese dierentuinen samen jaarlijks circa 12 breedlipneushoorns geboren, al zien we in 2016 een verheugende stijging: 22 geboortes.

Volg de live-video hieronder en kijk live mee.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

foto boven archief: Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo