Resultaten alcoholcontroles tijdens 4-daagse en Zomerfeesten in Nijmegen

Geplaatst op 27 juli 2017, om 22:20 uur

Foto: Persbureau HeitinkNIJMEGEN – Het team verkeer van de politie heeft tijdens de zomerfeesten en de 4-daagse in Nijmegen ruim 9.000 blaastesten afgenomen. Daar bleek dat er toch nog mensen zijn die te veel hadden gedronken.

Aan de hand van de 9.000 blaastesten, moesten 55 bestuurders op het ademanalyseapparaat blazen omdat bleek, na de eerste test, dat zij te veel alcohol hadden genuttigd. Van deze 55 mensen waren er 17 beginnende bestuurder. Acht bestuurder moesten vervolgens direct hun rijbewijzen inleveren omdat ze veel te veel alcohol gedronken hadden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Cursus
Ruim 11 bestuurders die te veel alcohol hadden gedronken, moeten een cursus volgen bij het CBR. Het CBR bepaald uiteindelijk welke cursus het wordt. De kosten voor deze cursus moeten de bestuurders zelf gaan betalen.

Vijf keer te veel op
Één bestuurder had bijna vijf keer meer op dan de toegestane hoeveelheid op. Een beginnende bestuurder mag maximaal 88 ugl en een ervaren bestuurder 220 ugl op hebben.

Verder zijn drie rijbewijzen van bestuurders ingevorderd omdat ze meer dan 50 kilometer per uur in Nijmegen te hard reden.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook