Twee aanhoudingen voor nep-bericht mislukte bomaanslag station Nijmegen

Geplaatst op 19 juli 2017, om 17:42 uur

foto: Patrick ApenhorstNIJMEGEN-LENT – De politie heeft woensdag 19 juli twee jongens van 14 en 17 jaar uit Lent aangehouden die op social media een nep-bericht hadden verspreid over een mislukte bomaanslag in Nijmegen.

De twee hadden op twitter een bericht geplaatst waarin ze aangaven dat er een mislukte bomaanslag zou hebben plaatsgevonden op het station in Nijmegen. Binnen enkele minuten na plaatsing van dit bericht, werd dit door de politie opgemerkt. Aangezien dit bericht absoluut niet klopt, maar wel tot mogelijke maatschappelijke onrust zou kunnen leiden, is er meteen actie ondernomen. De twee zijn op grond daarvan direct thuis door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook zijn er verschillende gegevensdragers in beslag genomen voor onderzoek. Het bericht is inmiddels verwijderd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie neemt dit soort verstorende berichten zeer serieus. Met de aanhoudingen willen politie en justitie een duidelijk signaal afgeven dat het verspreiden van dit soort nep-berichten tot grote maatschappelijke onrust kan leiden. Het tweetal wordt vandaag verhoord. Daarna wordt beslist wat er met de jongens gaat gebeuren.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook