Twee aanhoudingen voor verkoop valse kaarten Lowlands

Geplaatst op 23 juli 2017, om 19:28 uur

NIJMEGEN – De politie in Nijmegen heeft twee mensen aangehouden nadat zij valse kaartjes verkochte voor het festival Lowlands. De politie was bij deze verkoop aanwezig.

Een vrouw was al eerder opgelicht, zij had toen zes valse kaartjes gekocht. De vrouw heeft opnieuw een afspraak gemaakt voor het kopen van de kaartjes. Echter werd de politie er deze keer wel bijgehaald, zij konden daarom de oplichters op heterdaad betrappen.

Namaak
Bij de aanhouding hadden de verdachten zes nep-concertkaartjes bij zich, evenals een begeleidende brief. De tickets en brief waren zo correct nagemaakt, dat het leek alsof het daadwerkelijk van Ticketmaster af kwam. Dit was dus echter niet zo.

De politie komt met de volgende tips:
– Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan klopt er vaak iets niet. Als u iets wilt kopen van een onbekend persoon en deze persoon wisselt bijvoorbeeld diverse malen van de locatie van de overdracht, vertrouw het dan niet. U kunt nog zo graag naar een uitverkocht concert/festival willen, met nep-kaartjes is er geen enkele kans dat u binnen komt bij dat concert.
– Koop uw concertkaartjes alleen maar via de officiële kanalen (Mojo/Ticketmaster/Livenation/Eventim etc). Oplichters vragen vaak woekerprijzen voor concertkaartjes, of vervalsen tickets.

De twee verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook