Zes gestolen telefoons en 50 euro terug na aanhouding verdachte in Nijmegen

Geplaatst op 8 juli 2017, om 13:50 uur

NIJMEGEN – Mede dankzij een alerte getuige kon de politie in Nijmegen zes gestolen mobiele telefoontjes en 50 euro teruggeven aan de rechtmatige eigenaren. De verdachte is aangehouden.

Een getuige die in de buurt aan het werk was, zag twee mannen aan de Dommer van Poldersveldtweg rommelen bij een auto. Toen ze kort daarna betrapt werden door de eigenaar van de auto gingen de mannen er vandoor. De benadeelde en de eerdere genoemde getuige zetten beide in hun auto de achtervolging in. Één van de mannen liep op een gegeven moment over de motorkap van één van de auto’s waardoor die beschadigde. De benadeelde staakte hierop de achtervolging.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aanhouden
De getuige bleef één van de mannen, die op een fiets reed, achtervolgen. Op de Bachstraat raakte hij de man kwijt. Gelukkig kwam net op dat moment een surveillerende agent op zijn bike aangereden. Deze ging direct op zoek naar de verdachte en kon hem iets verderop aanhouden.

In de fietstas van de fiets waar de verdachte op vluchtte bleken zes mobiele telefoons te zitten. Deze waren eerder die dag gestolen bij een school in Nijmegen. Bij de diefstal uit de auto was 50 euro weggenomen. Deze werd ook bij de verdachte aangetroffen. Het geld en de telefoons zullen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Ook de fiets is waarschijnlijk gestolen. Hier doet de politie verder onderzoek naar.

De verdachte, een 21-jarige man uit Ter Apel, is aangehouden en krijgt proces-verbaal. De politie is nog op zoek naar de tweede man.

Signalement van de tweede verdachte
De man die nog gezocht wordt was getint, ongeveer 25/35 jaar oud, normaal postuur en ongeveer 1.75 a 1.80 m lang. Hij had kort zwart haar, heel kort (gemillimeterd) en was gekleed in o.a. een wit Poloshirt met o.a. rode print (korte mouw)met zwarte kraag, hij droeg zwarte sportschoenen.

Mensen die iets gezien hebben van dit incident en informatie hebben voor de politie, worden verzocht te bellen met 0900 8844.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook