Bewoner uit woning gered na felle uitslaande woningbrand

Geplaatst op 28 augustus 2017, om 11:44 uur

foto: IngestuurdELST – Aan de Willemstraat in het centrum van Elst woede maandagochtend een korte, maar felle woningbrand in een woning van Kubuszorg. Één van de bewoners was thuis en lag te slapen.

De melding kwam rond 08:15 uur binnen bij de brandweer. Ook de politie werd naar de brand gestuurd. Zij hebben de bewoner, die lag te slapen, wakker gekregen en uit de woning gehaald. De brandweer kwam niet veel later ook ter plaatse waarna de vlammen al uit het dak sloegen. Zij hadden het vuur snel onder controle maar konden niet voorkomen dat de zolderverdieping van de woning verloren ging.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Slapend aangetroffen
“We waren er snel bij en troffen de bewoner slapend aan. Hij had nog niets gemerkt, maar dankzij oplettende buren die ons snel hebben gewaarschuwd waren we er gelukkig op tijd bij”, aldus de officier van dienst van de politie tegenover De Gelderlander.

De rest van de woning heeft flinke rook- en waterschade opgelopen. De woning is voorlopig onbewoonbaar De bewoners van deze woning van Kubuszorg worden voorlopig elders ondergebracht. De oorzaak van de brand is onduidelijk

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook