Inbrekers stelen warmtebeeldcamera bij inbraak in brandweerkazerne

Geplaatst op 28 augustus 2017, om 19:31 uur

foto: Brandweer de MatenAPELDOORN – In de nacht van zondag op maandag of maandag overdag is er bij de brandweerkazerne in Apeldoorn de Maten ingebroken. Hierbij is hun warmtebeeldcamera gestolen.

De warmtebeeldcamera gebruikt de brandweer om zo optimaal mogelijk en veilig te werken door onder andere eventuele vuurhaarden direct te lokaliseren. De warmtebeeldcamera ziet eruit zoals op bovenstaande foto is afgebeeld. De kosten voor een warmtebeeldcamera variëren erg, maar lopen al snel op tot enkele honderden euro’s. Het apparaat was de enige op de kazerne en zat in één van de brandweerwagens die niet op slot zat.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onderzoek
Naast de warmtebeeldcamera is er nog wat handgereedschap gestolen en is er schade aan de kazerne en de wagen. “We hebben aangifte gedaan. De politie doet onderzoek. Daarnaast hebben de buren een camera hangen, hopelijk levert dat nog iets op. De aannemer plaatst een houten plaat voor de ingetikte ruit.” Aldus de postcommandant.

Mocht iemand vandaag of afgelopen nacht iets verdachts hebben gezien in de buurt van de kazerne? Of weet u waar de warmtebeeldcamera nu is? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

foto: Brandweer de Maten